stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ --- Όλη η γή είναι ΕΛΛΑΣ

ΑΙΣΩΠΟΣ

ΑΙΣΩΠΟΣ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ (TORINO) , ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ



ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ  ΚΛΙΜΑΚΑΣ TORINO ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ  ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Αξιολόγηση αστεροειδών και προβλέψεις κινδύνου Comet επιπτώσεων στον 21ο αιώνα


Δεν συνιστά κίνδυνο
(λευκή ζώνη)

0

Η πιθανότητα μιας σύγκρουσης είναι μηδέν, ή είναι τόσο χαμηλή ώστε να είναι αποτελεσματικά μηδέν. Ισχύει και για μικρά αντικείμενα, όπως μετεωρίτες και τους φορείς που καίγονται στην ατμόσφαιρα, καθώς και σπάνιο μετεωρίτη ,όταν πέφτουν   σπάνια προκαλούν ζημιές.
Κανονική
(Πράσινη Ζώνη)

1

Μια ρουτίνα ανακάλυψη στην οποία περνούν κοντά από τη Γη προβλέπεται ότι δεν ενέχει ασυνήθιστα επίπεδο κινδύνου. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις δείχνουν την πιθανότητα σύγκρουσης είναι εξαιρετικά απίθανο με καμία αιτία για την προσοχή του κοινού ή δημόσιου συμφέροντος. Νέα τηλεσκοπικές παρατηρήσεις πολύ πιθανόν θα οδηγήσουν σε αλλαγή της χρήσης στο επίπεδο 0.
Που αξίζουν προσοχής από τους αστρονόμους
(κίτρινη ζώνη)

2

Η ανακάλυψη, που μπορεί να γίνει ρουτίνα με τις διευρυμένες αναζητήσεις, ενός αντικειμένου κάνοντας μια κάπως κοντά, αλλά όχι εξαιρετικά ασυνήθιστο να περάσει κοντά από τη Γη. Ενώ αξίζει την προσοχή από τους αστρονόμους, δεν υπάρχει καμία αιτία για την προσοχή του κοινού ή δημόσιου συμφέροντος, όπως μια πραγματική σύγκρουση είναι πολύ απίθανη. Νέα τηλεσκοπικές παρατηρήσεις πολύ πιθανόν θα οδηγήσουν σε αλλαγή της χρήσης στο επίπεδο 0.

3

Μια στενή επαφή, που αξίζει την προσοχή από τους αστρονόμους. Οι μετρήσεις  δίνουν το 1%
 ή μεγαλύτερη πιθανότητα σύγκρουσης, μπορεί να γίνη  εντοπισμένη καταστροφή. Το πιο πιθανό, οι νέες τηλεσκοπικές παρατηρήσεις που θα οδηγήσουν στην εκ νέου ανάθεση στο επίπεδο 0. Προσοχή από δημόσιους και από δημόσιους υπαλλήλους είναι ότι αν άξιζε  η συνάντηση, θά είναι λιγότερο από μια δεκαετία μακριά.

4

Μια στενή επαφή, που αξίζουν την προσοχή από τους αστρονόμους. Οι μετρήσεις του δώσει το 1% ή μεγαλύτερη πιθανότητα σύγκρουσης σε θέση να τις περιφερειακές καταστροφές. Το πιο πιθανό, οι νέες τηλεσκοπικές παρατηρήσεις που θα οδηγήσει στην εκ νέου ανάθεση στο επίπεδο 0. Προσοχή από δημόσιους και από δημόσιους υπαλλήλους είναι άξιζε αν η συνάντηση είναι λιγότερο από μια δεκαετία μακριά.
Απειλή
(Πορτοκαλί Ζώνη)

5

Μια στενή επαφή που παρουσιάζουν σοβαρό, αλλά ακόμα αβέβαιη απειλή για την περιφερειακή καταστροφή. Κρίσιμη προσοχή από τους αστρονόμους για να καθοριστεί με βεβαιότητα κατά πόσο ή όχι μια σύγκρουση θα συμβεί. Εάν η συνάντηση είναι λιγότερο από μια δεκαετία μακριά, κυβερνητικοί σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι δικαιολογημένη.

6

Μια στενή επαφή με ένα μεγάλο αντικείμενο που παρουσιάζουν σοβαρό, αλλά ακόμη αβέβαιη απειλή μιας παγκόσμιας καταστροφής. Κρίσιμη προσοχή από τους αστρονόμους για να καθοριστεί με βεβαιότητα κατά πόσο ή όχι μια σύγκρουση θα συμβεί. Εάν η συνάντηση είναι λιγότερο από τρεις δεκαετίες μακριά, κυβερνητικοί σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι δικαιολογημένη.

7

Μια πολύ στενή επαφή με ένα μεγάλο αντικείμενο, το οποίο εάν συμβαίνει αυτό τον αιώνα, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου, αλλά ακόμη αβέβαιη απειλή μιας παγκόσμιας καταστροφής. Για μια τέτοια απειλή αυτού του αιώνα, οι διεθνείς σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης είναι αναγκαία, ιδιαίτερα για να προσδιοριστεί επειγόντως και με βεβαιότητα κατά πόσο ή όχι μια σύγκρουση θα συμβεί.
Ορισμένες συγκρούσεις
(Red Zone)

8

Η σύγκρουση είναι βέβαιο, είναι δυνατόν να προκαλέσουν τοπικά την καταστροφή για τις συνέπειες πέρα ​​από το έδαφος ή, ενδεχομένως, ένα τσουνάμι, αν κλείσετε offshore. Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν κατά μέσο όρο από μία φορά ανά 50 χρόνια και μία φορά ανά αρκετά 1000 χρόνια.

9

Η σύγκρουση είναι σίγουρο, μπορεί να προκαλέσει άνευ προηγουμένου καταστροφή για την περιφερειακή επίδραση της γης ή την απειλή μιας μεγάλης τσουνάμι για τις συνέπειες των ωκεανών. Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν κατά μέσο όρο από μία φορά ανά 10.000 χρόνια και μία φορά ανά 100.000 χρόνια.

10

Η σύγκρουση είναι βέβαιο, ικανή να προκαλέσει παγκόσμια κλιματική καταστροφή που μπορεί να απειλήσει το μέλλον του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε, είτε επηρεάζοντας έδαφος ή στον ωκεανό. Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 100.000 χρόνια, ή λιγότερο συχνά.
Σημείωση: η Κλίμακα Τορίνο αναθεωρήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση αυτή:
Morrison, D., Chapman, CR, χάλυβα, Δ., και Binzel RP "Επιπτώσεις και τη Δημόσια: Επικοινωνία τη φύση του κινδύνου επιπτώσεων» στην άμβλυνση των επικίνδυνων κομήτες και αστεροειδείς, (MJS Belton, Θ. Morgan, NH Samarasinha και DK Yeomans, επιμ.), Cambridge University Press, 2004.
Ένα γραφικό της Κλίμακας Τορίνο είναι επίσης διαθέσιμη εδώ:

http://neo.jpl.nasa.gov/images/torino_scale.jpg








*************************************************************************



  




Picture

Ένας μεγάλος αστεροειδής που  βρίσκεται σήμερα σε απομακρυσμένο χώρο, έχει την δυνατότητα να συγκρουστεί με την Γη το 2182







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΗ-ΣΕΛΗΝΗ (ΣΕ ΦΑΣΗ) ΤΩΡΑ

ΕΛΛΑΣ


Η Ελλάς όπως φαίνεται από τό διάστημα. (stavretta)

ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ. - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ. - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ
ΛΑΜΨΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΩ. -. ENA MIKΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίς εικόνες stavretta's.
Νά τίς αναρτήσετε στίς σελίδες σας, νά στειλετε e-mails...κ.ά.
Αυτές οι εικόνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν
για εμπορικούς
σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων ιδίως διαφημίσεων.
Εάν το υλικό STAVRETTA'S πρόκειται να χρησιμοποιηθεί
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
Οι εικόνες SΤAVRETTA'S κ.λ.π. θα πρέπει να αναγνωριστούν
ως η πηγή του υλικού.
Οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την
εφαρμογή οποιασδήποτε εικόνας STAVRETTA΄S
ή το έμβλημα (ΣΉΜΑ) πρέπει να απευθύνονται στο:
Φωτογραφικό Τμήμα , η γραψτε μας εδώ: stayretta@hotmail.gr

Τό κάνουμε γιά σάς αφιλοκερδώς , γιά τούς εξής λόγους:
γιά νά ικανοποιήσουμε τό αισθητικό σας κριτήριο,
γιά νά μήν ξεχνάτε τά γεγονότα πού συμβαίνουν στήν ζωή,
γιά νά σάς διασκεδάσουμε,
γιά νά σάς τονώσουμε τό ηθικό καί τίς άμυνές σας,
γιά νά μήν φοβάστε τίποτα καί κανέναν,
γιά νά αντιδράσετε στό ανήθικο κατεστημένο,
γιά νά μήν συμμετέχετε στήν αδικία, .....
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ '' ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ "
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΩ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ....

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ
stavretta

Ο ΕΦΗΒΟΣ καί τό ΕΦΗΒΟ ΣΥΜΠΑΝ

Ο ΕΦΗΒΟΣ καί τό ΕΦΗΒΟ ΣΥΜΠΑΝ
''Οταν η ψυχή χάσει την αρμονία της τότε η μελωδία και ο ρυθμός βοηθούν να επανέλθει στην τάξη'' Πλάτωνας ========== [ Ο ΕΦΗΒΟΣ τών ΑΝΤΙΚΗΘΥΡΩΝ (stavretta) ]