stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ --- Όλη η γή είναι ΕΛΛΑΣ

ΑΙΣΩΠΟΣ

ΑΙΣΩΠΟΣ

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Εντοπίστηκε η πιο μακρινή «δίδυμη» μαύρη τρύπα


Εντοπίστηκε η πιο μακρινή «δίδυμη» μαύρη τρύπαΕυρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν και παρατήρησαν μια μεγάλη μαύρη τρύπα, που είναι το πιο μακρινό από κάθε άλλο ανάλογο αντικείμενο έχει ποτέ παρατηρηθεί στο σύμπαν. 
Η ιδιομορφία της έγκειται στο ότι συνοδεύεται από ένα τεράστιο άστρο, το οποίο επίσης θα καταλήξει να μετατραπεί σε μαύρη τρύπα.

Η υπάρχουσα μαύρη τρύπα έχει μάζα 20 φορές μεγαλύτερη από τον ήλιο μας και βρίσκεται έξι εκατομμύρια φωτός μακριά, στο γαλαξία NGC 300. 
Η ανακάλυψη από τους ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Κράουδερ του βρετανικού πανεπιστημίου του Σέφιλντ, έγινε με την χρήση του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου στο όρος Παρανάλ της Χιλής, σύμφωνα με το BBC.
    
Σύμφωνα με τους αστρονόμους, μέχρι το φως να φτάσει στη Γη, το συνοδευτικό άστρο θα έχει ήδη εκραγεί σε σουπερνόβα και θα έχει δημιουργήσει μια «δίδυμη» μαύρη τρύπα, δημιουργώντας ένα θεαματικό «ζευγάρι» μαύρων οπών, που η μια γυρίζει γύρω από την άλλη.
    
Οι μαύρες τρύπες συνήθως εμφανίζονται σε δύο μεγέθη: είτε είναι υπερμεγέθεις, πραγματικοί κολοσσοί, που ζυγίζουν από ένα εκατομμύριο έως ένα δισεκατομμύριο φορές περισσότερο από τον ήλιο μας, είτε είναι χονδρικά στα «μέτρα» του ήλιου μας, με μάζα περίπου δεκαπλάσια από αυτόν. 
Οι μαύρες τρύπες δημιουργούνται, όταν μεγάλα άστρα εξαντλούν τα πυρηνικά καύσιμά τους και «πεθαίνουν» καταρρέοντας προς το εσωτερικό τους.
    
Οι αστρονόμοι έχουν μέχρι τώρα βρει τρεις μαύρες τρύπες με μάζες πάνω από 15πλάσιες του ήλιου μας και όλες βρίσκονται σε άλλους γαλαξίες πέρα από το δικό μας.
 Ο εντοπισμός της νέας «τρύπας» έγινε, όταν οι επιστήμονες ανίχνευσαν την εκπομπή ισχυρής ακτινοβολίας Χ, που συνήθως εκπέμπεται από τις μαύρες τρύπες.
 Μόνο μια ακόμα «δίδυμη» μαύρη τρύπα (που συνοδεύεται από κάποιο άλλο άστρο, το οποίο με τη σειρά του θα γίνει μαύρη τρύπα), είχε μέχρι τώρα παρατηρηθεί. 
    
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, με το πέρασμα του χρόνου, οι δύο μαύρες τρύπες θα συγχωνευθούν, εκπέμποντας τεράστιες ποσότητες ενέργειας με την μορφή βαρυτικών κυμάτων (αυτά προκύπτουν ως αναπόφευκτη συνέπεια της θεωρίας της γενικής σχετικότητας και περιγράφονται ως «κυματισμοί» στον ιστό του χωροχρόνου). 

Διάφορες ερευνητικές ομάδες ψάχνουν να εντοπίσουν για πρώτη φορά τέτοια βαρυτικά κύματα και η συγχώνευση των μαύρων τρυπών θεωρείται μια κατ’ εξοχήν πιθανή πηγή δημιουργίας τους. Οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν ακόμα πόσο συχνό φαινόμενο είναι η συγχώνευση δύο μαύρων τρυπών, αλλά υποθέτουν ότι δεν είναι σπάνιο.
    
Η σχετική επιστημονική εργασία θα παρουσιαστεί στο μηνιαίο αστρονομικό περιοδικό “Monthly Notices” της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας.

 enet.gr


 μαύρες τρύπες
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΗ-ΣΕΛΗΝΗ (ΣΕ ΦΑΣΗ) ΤΩΡΑ

ΕΛΛΑΣ


Η Ελλάς όπως φαίνεται από τό διάστημα. (stavretta)

ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ. - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ. - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ
ΛΑΜΨΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΩ. -. ENA MIKΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίς εικόνες stavretta's.
Νά τίς αναρτήσετε στίς σελίδες σας, νά στειλετε e-mails...κ.ά.
Αυτές οι εικόνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν
για εμπορικούς
σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων ιδίως διαφημίσεων.
Εάν το υλικό STAVRETTA'S πρόκειται να χρησιμοποιηθεί
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
Οι εικόνες SΤAVRETTA'S κ.λ.π. θα πρέπει να αναγνωριστούν
ως η πηγή του υλικού.
Οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την
εφαρμογή οποιασδήποτε εικόνας STAVRETTA΄S
ή το έμβλημα (ΣΉΜΑ) πρέπει να απευθύνονται στο:
Φωτογραφικό Τμήμα , η γραψτε μας εδώ: stayretta@hotmail.gr

Τό κάνουμε γιά σάς αφιλοκερδώς , γιά τούς εξής λόγους:
γιά νά ικανοποιήσουμε τό αισθητικό σας κριτήριο,
γιά νά μήν ξεχνάτε τά γεγονότα πού συμβαίνουν στήν ζωή,
γιά νά σάς διασκεδάσουμε,
γιά νά σάς τονώσουμε τό ηθικό καί τίς άμυνές σας,
γιά νά μήν φοβάστε τίποτα καί κανέναν,
γιά νά αντιδράσετε στό ανήθικο κατεστημένο,
γιά νά μήν συμμετέχετε στήν αδικία, .....
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ '' ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ "
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΩ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ....

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ
stavretta

Ο ΕΦΗΒΟΣ καί τό ΕΦΗΒΟ ΣΥΜΠΑΝ

Ο ΕΦΗΒΟΣ καί τό ΕΦΗΒΟ ΣΥΜΠΑΝ
''Οταν η ψυχή χάσει την αρμονία της τότε η μελωδία και ο ρυθμός βοηθούν να επανέλθει στην τάξη'' Πλάτωνας ========== [ Ο ΕΦΗΒΟΣ τών ΑΝΤΙΚΗΘΥΡΩΝ (stavretta) ]