stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ --- Όλη η γή είναι ΕΛΛΑΣ

ΑΙΣΩΠΟΣ

ΑΙΣΩΠΟΣ

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Mεταξύ του Κρόνου και του Εγκέλαδου Ηλεκτρικό κύκλωμα

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟ
http://stavrettagr.blogspot.com/2011/05/m.html


Mεταξύ του Κρόνου και του Εγκέλαδου Ηλεκτρικό κύκλωμα

Mεταξύ του Κρόνου και του Εγκέλαδου Ηλεκτρικο  κυκλωμα
Αυτή η έννοια του καλλιτέχνη δείχνει μια λαμπερή μπάλωμα του υπεριώδους φωτός κοντά στο βόρειο πόλο του Κρόνου που εμφανίζεται στο "αποτύπωμα" του μαγνητικού σύνδεση ανάμεσα στον Κρόνο και τον Εγκέλαδο φεγγάρι του.

Το αποτύπωμα και γραμμές του μαγνητικού πεδίου δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, αλλά εντοπίστηκαν από την υπεριώδη φασματογράφο απεικόνισης και τα πεδία και τα σωματίδια μέσα στο διαστημικό σκάφος Κασσίνι της NASA.

Το αποτύπωμα, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από το Cassini, σηματοδοτεί την παρουσία ενός ηλεκτρικού κυκλώματος που συνδέει τον Κρόνο με τον Εγκέλαδο και επιταχύνει τα ηλεκτρόνια και ιόντα κατά μήκος των μαγνητικών γραμμών.

Σε αυτή την εικόνα, το αποτύπωμα είναι στο λευκό πλαίσιο που σημειώνονται στον Κρόνο, με τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου σε λευκό και μοβ.

Ένα μεγαλύτερο λευκό τετράγωνο πάνω από τον Εγκέλαδο δείχνει μια διατομή του μαγνητικού πεδίου γραμμής μεταξύ το φεγγάρι και τον πλανήτη.

Αυτό το πρότυπο των ενεργητικών πρωτονίων ανιχνεύθηκε από μαγνητοσφαιρικές μέσο απεικόνισης του Cassini (MIMI) στις 11, Αυγούστου 2008.

Το έμπλαστρο κοντά στο βόρειο πόλο του Κρόνου λάμπει εξαιτίας του ίδιου φαινομένου που κάνει γνωστό βορρά του Κρόνου και νότια πολική λάμψη σέλας: ενεργητικά ηλεκτρόνια καταδύσεις στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Ωστόσο, το "αποτύπωμα" δεν είναι συνδεδεμένη με τα δαχτυλίδια της σέλας γύρω από τους πόλους του Κρόνου (που εμφανίζεται ως ένας δακτύλιος πορτοκαλί γύρω από το Βόρειο Πόλο σε αυτήν την εικόνα).

Το φασματόμετρο πλάσματος του Cassini συμπληρώνονται τα δεδομένα ΜΙΜΗ, με την ανίχνευση του πεδίου στοίχιση δέσμες ηλεκτρονίων στην περιοχή.

Μια ομάδα επιστημόνων ανέλυσε τα δεδομένα που χρεώνονται σωματιδίων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δέσμες ηλεκτρονίων διέθετε επαρκή ροή της ενέργειας για να δημιουργήσει ένα ανιχνεύσιμο επίπεδο σέλαος εκπομπής στον Κρόνο.

Στόχος θέσεις δόθηκαν σε υπεριώδη ομάδα φασματογράφο του Cassini απεικόνισης. Στις 26 Αυγούστου 2008, ο φασματογράφος που λαμβάνονται εικόνες του σέλαος αποτύπωμα στο βόρειο ημισφαίριο του Κρόνου.Το πρόσφατα ανακαλύφθηκε σέλαος αποτύπωμα μετρηθεί περίπου 1.200 χιλιομέτρων (750 μίλια) με κατεύθυνση το γεωγραφικό μήκος και λιγότερο από 400 χιλιόμετρα (250 μίλια) στο γεωγραφικό πλάτος, καλύπτει μια έκταση ανάλογη με εκείνη της Καλιφόρνιας ή της Σουηδίας. Βρισκόταν σε περίπου 65 μοίρες βόρεια γεωγραφικό πλάτος.

Στο φωτεινότερο εικόνα του αποτυπώματος έλαμψε με ένα υπεριώδες φως ένταση περίπου 1,6 kilorayleighs, πολύ λιγότερο από ό, τι του Κρόνου πολική σέλαος δαχτυλίδια.

Αυτό είναι συγκρίσιμο με την παραμικρή σέλας ορατό στη Γη χωρίς ένα τηλεσκόπιο στο ορατό φάσμα φωτός.

Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμα μια αντίστοιχη αποτύπωμα στο νότιο άκρο της γραμμή μαγνητικού πεδίου.

Το πεδίο αστέρι φόντο και ψευδείς έγχρωμες εικόνες του Κρόνου και του Εγκέλαδου προέκυψαν από υποσύστημα επιστήμης απεικόνισης του Cassini.

Η αποστολή Cassini-Huygens είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας της NASA, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και την Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος.

Jet της NASA Propulsion Laboratory, ένα τμήμα του California Institute of Technology στη Πασαντένα της Καλιφόρνια διαχειρίζεται η αποστολή για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνση, Washington, DC Η υπεριώδης ομάδα φασματογράφο απεικόνισης βασίζεται στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder.

Η μαγνητοσφαιρικές ομάδα απεικόνισης βασίζεται στο Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory, Laurel, Md Το πλάσμα Κασίνι ομάδα του φασματόμετρου βασίζεται στο Southwest Research Institute, Σαν Αντόνιο του Τέξας.
λωμα μεταξύ του Κρόνου και του Εγκέλαδου.

 

http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/multimedia/pia13765.html
Κρόνος και ο Εγκέλαδος ηλεκτρική σύνδεση

Αυτό το κινούμενο γραφικό δείχνει πόσο τον Κρόνο και τον Εγκέλαδο φεγγάρι του είναι ηλεκτρικά συνδεδεμένα. Γραμμές του μαγνητικού πεδίου, αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά ανιχνεύσιμα από τα πεδία και τα σωματίδια μέσα στο διαστημικό σκάφος Κασσίνι της NASA, τόξο από τα βόρεια πολική περιοχή του Κρόνου στην νότια πολική περιοχή.

Εγκέλαδος κατοικεί στο τόξο του ένα σύνολο των γραμμών του πεδίου και τροφοδοτεί τα φορτισμένα σωματίδια στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

http://www.nasa.gov/multimedia/videogallery/index.html?collection_id=14658&media_id=82280481#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΗ-ΣΕΛΗΝΗ (ΣΕ ΦΑΣΗ) ΤΩΡΑ

ΕΛΛΑΣ


Η Ελλάς όπως φαίνεται από τό διάστημα. (stavretta)

ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ. - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ. - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ
ΛΑΜΨΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΩ. -. ENA MIKΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίς εικόνες stavretta's.
Νά τίς αναρτήσετε στίς σελίδες σας, νά στειλετε e-mails...κ.ά.
Αυτές οι εικόνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν
για εμπορικούς
σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων ιδίως διαφημίσεων.
Εάν το υλικό STAVRETTA'S πρόκειται να χρησιμοποιηθεί
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
Οι εικόνες SΤAVRETTA'S κ.λ.π. θα πρέπει να αναγνωριστούν
ως η πηγή του υλικού.
Οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την
εφαρμογή οποιασδήποτε εικόνας STAVRETTA΄S
ή το έμβλημα (ΣΉΜΑ) πρέπει να απευθύνονται στο:
Φωτογραφικό Τμήμα , η γραψτε μας εδώ: stayretta@hotmail.gr

Τό κάνουμε γιά σάς αφιλοκερδώς , γιά τούς εξής λόγους:
γιά νά ικανοποιήσουμε τό αισθητικό σας κριτήριο,
γιά νά μήν ξεχνάτε τά γεγονότα πού συμβαίνουν στήν ζωή,
γιά νά σάς διασκεδάσουμε,
γιά νά σάς τονώσουμε τό ηθικό καί τίς άμυνές σας,
γιά νά μήν φοβάστε τίποτα καί κανέναν,
γιά νά αντιδράσετε στό ανήθικο κατεστημένο,
γιά νά μήν συμμετέχετε στήν αδικία, .....
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ '' ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ "
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΩ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ....

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ
stavretta

Ο ΕΦΗΒΟΣ καί τό ΕΦΗΒΟ ΣΥΜΠΑΝ

Ο ΕΦΗΒΟΣ καί τό ΕΦΗΒΟ ΣΥΜΠΑΝ
''Οταν η ψυχή χάσει την αρμονία της τότε η μελωδία και ο ρυθμός βοηθούν να επανέλθει στην τάξη'' Πλάτωνας ========== [ Ο ΕΦΗΒΟΣ τών ΑΝΤΙΚΗΘΥΡΩΝ (stavretta) ]